Werken en ondernemers

Wij kiezen voor het creëren van meer welvaart in plaats van het herverdelen van de bestaande welvaart. De gemeente zorgt ervoor dat ondernemende mensen daarvoor de ruimte krijgen.

Ondernemers moeten zo min mogelijk te maken krijgen met regels, rompslomp of beperkingen, bijvoorbeeld op het gebied van openingstijden. Als het aan de VVD ligt heeft Súdwest-Fryslân een compacte overheid die visie heeft op ondernemen en personen en bedrijven met ambitie verwelkomt en faciliteert.

Wij bieden ruimte aan het midden- en kleinbedrijf als de motor van de economie. Hierbij past een beleid waarin lokale ondernemers de ruimte en mogelijkheid krijgen om mee te dingen naar openbare aanbestedingen van de gemeente.

De VVD wil op een verantwoorde manier woon- en werkfuncties mengen. Dit zorgt voor een gevarieerdere opzet van het bedrijfsleven. Starters krijgen hierdoor mogelijkheden om op kleine schaal met een bedrijf te beginnen. Wanneer er landelijke richtlijnen zijn voor ondernemersvergunningen, stelt Súdwest-Fryslân geen aanvullende voorwaarden