Wie-is-wie woensdag: Marjan Seefat


Naam: Marjan Seefat

Leeftijd:49 jaar

Woonplaats: Sneek


Kun je jezelf even kort voorstellen?

Marjan Seefat, geboren in Echten (frl), de derde van een gezin van 3 meiden. Ben opgegroeid in een horeca gezin. Een gezin waar we met elkaar werkzaam waren voor het café restaurant van mijn ouders.  Ben getrouwd met Remco een ondernemer in hart en nieren in de meubelwereld, heb een zoon van 22 jaar en surrogaat moeder. Op mijn 15e ben ik de zorg in gegaan en heb de volgende opleidingen met positief resultaat mogen afronden:  Mbo-v, HBbo-v, Hoger management en Nijenrode leadership. Gaan werken als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen en tot september 2021 als manager gewerkt in de zorg van het ziekenhuis. Samen met een mooi team het oncologisch centrum in Leeuwarden in groei en bloei gebracht tot waar het nu staat.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In september 2021 als manager wijkverpleging in de wereld van  thuiszorg gestapt. Een begrip waar zorg over de muren heen gegeven wordt in samenwerking met de ziekenhuizen, huisartsen, gemeentes en vele andere zorginstanties. Zorg verlenen, thuis waar het kan en elders als het nodig is
Een mensgerichte manager waar een ieder er toe doet en gericht op de kwaliteiten van het individu.

Wat is jouw grootste passie?

 Ik doe waar ik van houdt, mensen de zorg bieden wat zij nodig hebben. Niet wegkijken maar problemen benoemen en oplossen waar het kan met elkaar en anders voor elkaar.

Waarom heb jij je kandidaat gesteld voor de VVD Súdwest-Fryslân?
 De gemeente vormt voor mij het hart van onze samenleving binnen de provincie maar ook binnen Nederland. Het hart waarbij de stem van de kiezer zich moet vertalen in een zorgvuldige controle van de gemeente, waarbij macht niet mag leiden tot machtsmisbruik.
Niet in de laatste plaats hoop ik aandacht te kunnen besteden aan de onderlinge samenwerking maar ook de verschillen waarbij het ook vooral gaat om respect.
Samen bouwen aan de lerende organisatie welke je gemeente noemt, waarbij mensen vrijheid kunnen krijgen om tot groei voor en tot de ander te kunnen komen.

Mocht jij verkozen worden, waar wil jij je dan voor gaan inzetten?

Bouwen kwantitatief en kwalitatief. Laagdrempelig de verbinding maken tussen samenleving en politiek.
Sociaal domein, ruimtelijke ordening, openbare ruimte.