Wie-is-wie woensdag: Auke Plantinga

Kun je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Auke Plantinga, 32 jaar en woon nu 7 jaar in Sneek samen met mijn vrouw Linda en dochter Hanna in de wijk Stadsfenne. Ik ben opgegroeid in de vroegere gemeenten Wûnseradiel en Nijefurd (Parrega en It Heidenskip) en weet daarom welke verschillende mooie eigenschappen deze gemeente heeft.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben werkzaam in de civiele techniek als omgevingsmanager bij de realisatie van bouwprojecten. Meestal help ik hiermee een overheid, maar ik werk ook af en toe voor aannemers. Momenteel werk ik aan de realisatie van een rioolwaterzuivering in Gaarkeuken (Groningen) en aan herstel van de brug bij Blauwverlaat. Ik ben daarnaast de afgelopen jaren actief bij VVD als schaduwfractielid en campagneleider. In mijn vrije tijd kook ik graag en ik stap bij mooi weer op de racefiets om een rondje te rijden in onze gemeente of in de heuvels in het zuiden van het land.

Wat is jouw grootste passie?

Ik geniet van het leven en zorg er voor dat anderen dat ook kunnen ervaren. We hebben het goed in het leven, maar ik zou het voor iedereen beter willen maken. Ik werd altijd de lachende Fries genoemd, omdat ik geniet als andere mensen het naar hun zin hebben.
Waarom heb jij je kandidaat gesteld voor de VVD Súdwest-Fryslân?
Na een aantal jaren actief te zijn geweest op de achtergrond wil ik nu ook op de voorgrond mij inzetten voor de gemeente, zodat onze gemeente nog beter wordt. Ik merk dat de VVD in Súdwest-Fryslân gezien wordt als een betrouwbare partij en wil hier graag onderdeel van zijn.

Mocht jij verkozen worden, waar wil jij je dan voor gaan inzetten?


Een mooi en toegankelijk Súdwest-Fryslân – Met 89 kernen met ieder een eigen sfeer en eigen uitdagingen wil ik er zijn voor iedereen.


Hoogwaardige infrastructuur –  Met mijn achtergrond in de bouw wil ik me er voor inzetten dat alle wegen en kades in de gemeente veilig en van hoog niveau zijn.


Meer woningen in onze gemeente – Er moeten meer woningen gebouwd worden en in elke kern mag gebouwd worden. Hiermee zorgen we voor levendige dorpen en steden.


Lokale initiatieven ondersteunen – Daar waar mensen zich in willen zetten voor een mooiere gemeente moeten ze die kans krijgen en wil ik dat lokale initiatieven ondersteund worden.

Armoedeval tegengaan – Werk moet lonen om daarmee mensen te inspireren een baan te nemen waarin ze kunnen uitblinken.