Uit de raad: Zorgwoningen in Toppenhuizen

Een mooi initiatief om de huidige zorgboerderij waar plaats is voor 10 personen geschikt te maken voor de opvang van 20 personen. 

Hiervoor wordt achter de boerderij een stuk bijgebouwd. Ook wordt de tuin opnieuw ingericht zodat het mettertijd een mooi geheel wordt. 

De VVD had in de commissie DSO nog haar zorgenuitgesproken dat er weer niet gecommuniceerd was met de buren. Het college vond dit niet nodig omdat bij de vorige aanvraag, die vernietigd is door de Raad van State, al overleg was gevoerd.

OP verzoek van de commissie DSO is het verslag van die gesprekken ter inzage gelegd. Hieruit bleek dat één bezwaarmaker een beroepsbezwaarmaker was, die zei dat hij sowieso tot het laatst zal proberen om deze uitbreiding van zorgplaatsen tegen te houden, zonder een reden op te geven. Procedureel probeert hij het bestemmingsplan aan te vallen.Dit is de eerste keer met succes gelukt, vandaar dat er nu gekozen is voor een uitgebreide bestemmingsplan procedure. 

Jammer dat het zo moet, dat er niet door een gesprek geprobeerd kan worden inzicht te krijgen in de grieven zodat naar een oplossing gekeken kan worden. De wethouder zal op verzoek van de raad nog een poging doen om een gesprek aan te gaan. De VVD heeft in de raad gezegd dat het beter is voor iedereen dat er overeenstemming wordt bereikt omdat dit minder kosten met zich meebrengt en zolang de bezwarenprocedure loopt kan Philadephia niet beginnen met de verbouwing. Dit heeft weer tot gevolg dat de zorgcliëntenlanger moeten wachten op een plaats.